Улица вместо река за жителите на столичния квартал Витоша“. Истински гейзер извира

...
Улица вместо река за жителите на столичния квартал Витоша“. Истински гейзер извира
Коментари Харесай

Гейзер наводнява столичния квартал „Витоша“

Улица вместо река за жителите на столичния квартал „ Витоша “. Истински гейзер извира при всеки дъжд от шахтите при кръстовището сред ул. „ Чавдар Мутафов “ и „ Могилата “. 

Според жителите на квартала казусът е от години.

„ Добре пристигнали на нашия исландски водопад. Живея в квартала от 4 години и всякога, когато има снеговалеж или дъжд, това се случва. Сега очевидно се поизточваме и понижава “, споделя Таня Савова.

По думите на Магдалена Райкова течът стига до бул. „ Филип Кутев “.

„ Още при първия дъжд булевардът беше наводнен и приличаше повече на река. Това обаче стартира от по-горната част на квартала, още от „ Витоша “. Има сериозен проблем с канализацията. Молим общината да отпусне бюджет “, добавя тя. 

Граждани описват, че гаражите им са наводнени, а водата се оттича в близкия трафопост, като прекъсва тока и ги излага на риск. Те се тормозят и от замърсяване, защото извиращата вода е цялостна с фекалии.

Друга наша зрителка алармира, че съгласно ВиК шахтите са на ЧЕЗ, а след позвъняване до 112 не е имало резултат.

По думите на кмета на регион „ Лозенец “ повода за гейзера са противозаконните тръби под улицата.

„ Там има дере, а от тази страна няма. Това значи, че остарялото дере е било засипано и вкарано в тръби. Тези тръби са изцяло противозаконни и не са изчислени съгласно дебита на водата при натоварен дъжд или снеготопене. Системното решение е тези улици да бъдат проектирани по легален метод с позволение за градеж. Това ще разреши да бъдат отводнени. Дотогава като краткотрайно решение ще опитаме да подобрим проводимостта на тръбата под улицата, с цел да пропуща повече вода “, уточни Константин Павлов.

Кметът сложи период за решаването на казуса до идващия сезон. Продължаваме да следим обстановката.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР